Povratak na vesti ... 

2020-08-18

75. godišnjica nezavisnosti Indonezije

Ambasada Republike Indonezije u Srbiji i u Crnoj Gori obeležila je 75 godina nezavisnosti svoje zemlje u rezidenciji ambasadora Mohameda Čandre Vidije Jude.

Proslava je organizovana u skladu sa epidemiološkim merama zaštite zdravlja od virusa korona pa su prisustvovali samo zaposleni u ambasadi, dok su članovi indonežanske zajednice u Srbiji i u Crnoj Gori, članovi Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva „Nusantara“, i mnogobrojni pratioci društvenih mreža, događaj i ceremoniju podizanja zastave ove najmnogoljudnije muslimanske i najveće ostrvske zemlje na svetu pratili virtuelno preko društvenih mreža.

Čestitajući praznik, ambasador Čandra poželeo je mir i napredak narodima Srbije i Indonezije, kao i dobro zdravlje, uz nadu da će se borba protiv globalne pandemije završiti što pre.

Povodom ovog najvažnijeg indonežanskog praznika ambasada je organizovala živopisna virtuelna takmičenja za najbolju fotografiju, najbolju kulinarsku dekoraciju i za kratak esej „Moja poruka Indoneziji“. Posredstvom elektronske platforme „Zum” učesnici su se zabavljali, pevajući indonežanske nacionalne pesme, uživajući u kulinarskim dekoracijama i mnogobrojnim fotografijama na kojima su i Indonežani i Srbi u bojama indonežanske zastave, odajući počast nacionalnim simbolima prijateljske zemlje.

http://www.politika.rs


Povratak na vesti ...