Povratak na vesti ... 

2019-12-30

IZLET U SUBOTICU I MAJKIN SALAŠ

Svoje četrdeseto putovanje, i poslednje u ovoj godini, Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, realizovalo je, u subotu, 28. decembra 2019. godine. Ovaj put, odlučili smo da posetimo severni deo Srbije.

Članovi, prijatelji, diplomate i službenici Ambasade Republike Indonezije, obišli su vinariju Zvonko Bogdan, jednu od najmodernijih i najlepših u Srbiji. U pratnji vodiča, putnici su upoznali proces proizvodnje vina, kako nastaju roze, bela i crvena vina, kako se sladište. Takođe, obišli su prostor za degustaciju, ali i prošetali svečanim salama, gde se organizuju degustacije i svečanosti. Sve vreme, slušali su tamburašku muziku i pesme Zvonka Bogdana.

U Subotici, organizovan je obilazak Muhadžir džamije, gde su muslimani obavili podnevnu molitvu, centralnog gradskog trga, subotičke sinagoge, kao i novogodišnjeg vašara, kod gradske kuće.

Na Majkinom salašu, uz tradicionalni vojvođanski ručak, putnici su uživali u muzici lokalnog tamburaškog orchestra, koji je svirao svetske i domaće hitove.

U znak lepe saradnje, slikar Ljiljana Nedeljković uručila je svoju umetničku sliku „Srpsko-indonežansko prijateljstvo“ ambasadoru Indonezije, gospodinu Muhamedu Čandri. Za kraj druženja, svi su se uhvatili u kolo i tako ispratili još jednu uspešnu godinu.

Marko Jelić

Fotografije: Vladimir Ilić i Marko Jelić

Povratak na vesti ...