Povratak na vesti ... 

2019-11-21

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA JUBILEJ SRPSKO-INDONEŽANSKOG PRIJATELJSTVA

Povodom 65. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Indonezije, Ambasada Republike Indonezije i Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, u saradnji sa Galerijom ’73 na Banovom brdu, organizovali su svečano otvaranje izložbe fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ u sredu, 20. novembra 2019. godine, u 18 časova u Galeriji ’73, u Beogradu.

Izložbu je otvorio ambasador Republike Indonezije, Nj. E. Mohamad Čandra Vidja Judja, a u kulturno-umetničkom programu nastupili su članovi plesne grupe „Citra Indonezija“ iz Ambasade Republike Indonezije, koji su izveli tradicionalni indonežanski ples, dok su vredne indonežanske ruke pripremile tradicionalne specijalitete, u kojima su uživali mnogobrojni gosti. Otvaranju izložbe prisustvovali su i ambasadori Turske, Tunisa, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Islamske Republike Pakistan, te predstavnici ambasade Mijanmara.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA organizovalo je, u poslednjih četiri i po godine, više od 40 izleta po gradovima, etno selima, planinama, vodopadima, vrelima, verskim objektima Srbije, na kojima su putovali predstavnici naroda dve zemlje. Izložba fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ čini 65 fotografija sa tih putovanja. Na fotografski konkurs u organizaciji Društva, prijavilo se 26 članova i prijatelja Društva, i dostavili su 357 fotografija. Stručni žiri u sastavu: fotografi Mario Bralić, Milan Predojević, El Gvojos, članovi ULUPUDS-a, odabrali su 65 fotografija, koje su te večeri bile izložene u Galeriji ’73.

O događaju je izvestil6; dnevni list „Politika“, jedan od najstarijih i uglednih medija u Srbiji.

Fotografije: Vladimir IlićKATALOG – PDF [14,5MB]


Mediji:


www.dobrevesti.rs
www.cukarica.rs
www.turistickisvet.com
www.krstarica.com
www.vesti.rs


Povratak na vesti ...