BORISLAV (VELIBOR) KORKODELOVIĆ – član Upravnog odbora


Urednik u novinskoj agenciji TANJUG.

Rođen 1949, diplomirao na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu 1971. gde je pohađao i magistarski kurs.

Ceo radni vek proveo u Tanjugu kao novinar-saradnik i urednik u Emisiji za inostranstvo (World Service), Unutrašnjopolitičkoj i Spoljnopolitičkoj redakciji (Foreign Desk), i Redakciji ekonomskih informacija (EKOS).
Bio više godina dopisnik Tanjuga sa Juga Afrike sa sedištem u Lusaki, glavnom gradu Zambije i izveštavao iz zemlje i inostranstva sa niza međunarodnih skupova.
Pored ostalog bio specijalni izveštač sa Ministarske konferencije nesvrstanih zemalja na Baliju 1992, što je bila prilika da se tokom produženog boravka bliže upozna sa razvojem Indonezije i sretne ličnosti iz političkog, privrednog i medijskog života te velike i mnogoljude zemlje.
Bio jedan od prvnih novinara iz bivše Jugoslavije koji su boravili u Republici Koreji (Južna Koreja) i Tajvanu, kao gost tamossnjih vlada.

Boravio na studijskim putovanjima u Sjedinjenim Američkim Državama, Maleziji, Singapuru.

Osim svakodnevnih obaveza u agenciji, napisao je stotine članaka o političkim kretanjima, društvenim i kulturnim događajima, pre svega o ekonomskom razvoju drugih zemalja Azije i Pacifika – Japanu, Indiji, Filipinima, Vijetnamu, Tajlandu, Australiji i Novom Zelandu, Iranu...

Sarađivao je sa štampanim medijima sa teritorija bivše Jugoslavije. Ova praksa je nastavljena do danas sa časopisima u Beogradu i Podgorici.

Po pozivu, drži predavanja za studente na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu.

Govori engleski jezik, učio je francuski, ruski i nemački.<< Nazad